Over mij...

 

Tante Claus is een pseudoniem voor Claudia Nieuwenhuizen. Ik ben docente Woordkunst en Drama, Zang- en Artist coach en tekstschrijver.

Ik schrijf liedjes, theaterteksten, gedichtjes en nu dus een blog waarop ik u meeneem op de kronkelige paden van mijn gedachtenwereld.

Na mijn studies (Afrikaanse Talen en Culturen, Culturele Studies, Lerarenopleiding) ben ik terecht gekomen in bij de Belgische Improvisatie Liga. Ik werk al heel wat jaren in het jeugdtheater en in verschillende academies, waar ik als lerares Woordkunst de kans kreeg om met alle mogelijke doelgroepen te werken.

Schrijven is iets wat ik al doe sinds ik een pen kan vasthouden. Mijn grote voorbeeld was en is nog steeds mijn moeder. Zij maakte liedjesteksten  voor o.a. Miel Cools en Will Tura. Ze presenteerde ook voor de radio en schreef voor een lokale krant. Hoe ging dat spreekwoord ook weer over appels en bomen?

Op mijn veertiende begon ik met mijn eerste bandje. Als tegenwicht voor de depressieve, zwartgallige grunge die de andere groepjes speelden, schreven wij positieve popnummers met een flinke knipoog naar blues, jazz en soul. Als ik er nu op terugkijk waren het klungelige liedjes in mager Engels, maar het legde wel de basis voor een levenslange liefde voor muziek.

Ik geef nu zangles en coach professionele artiesten, maar ook mensen die gewoon lekker willen zingen. Zingen is een mensenrecht, dat helaas te vaak wordt onderdrukt in onze maatschappij. Het is mijn missie om met ‘mijn’ zangers en zangeressen op zoek te gaan naar een eigen stem, meer zelfvertrouwen en podium presence.

Schrijven, zingen, acteren, voordragen, coachen…het lijkt misschien veel en vooral erg divers. Vaak heb ik getwijfeld of ik niet voor slechts één van deze disciplines zou kiezen, maar het zou een onmogelijke keuze zijn. Bovendien heb ik ondervonden dat ze in de basis zeer aan elkaar gerelateerd zijn en dus prima te combineren.

Naast alle creatieve bezigheden ben ik moeder van twee schitterende jongens en getrouwd met de prins op het witte paard.

Ik hoop dat u net zoveel plezier beleeft aan het lezen als ik aan het schrijven van deze blog.

Liefs,

Tante Claus

Sluit Menu